Információ

Egy ház a sziklákon

Egy ház a sziklákon

A bájos Camí de Ronda mentén a Costa Braván túrázva egy védett helyre érkezünk, ahol néhány hagyományos ház épül a sziklákra. Egyikük, 200 négyzetméteres mediánok között épült, négy emeleten amelyek megfelelnek a lépcsős terepnek, a Nook Architects stúdió restaurálta és korszerűsítette. "A tulajdonos család olyan egyszerű és kényelmes házat keresett, amely lehetővé tenné a szekunder helyiségekben történő önálló felhasználást, ugyanakkor a ház legnagyobb teraszán a közös nyitott térben a közös és a kapcsolódó felhasználásokat" - magyarázta az építészek, aki hozzátette : "A funkcionális programot szintén módosítani kellett, a második emeleti árnyas terasz egy részét új helyiséggé alakítva, és a második és harmadik emeleten fürdőszobákat helyezve el."

Kívül mindenki változatlan maradt, helyreállítva az esztétikát és a helyi színeket, a homlokzatokat, a tetőt és a teraszokat. A belső térfogat sem változott, de az eloszlást módosították, bővítve a réseket és nyitva a tetőablakokat, hogy több fény juthasson be, és telepítsék az ácsokat, amelyek teljesen nyithatók, hogy ne legyen akadály a tengerre gondolva. A már a házban lévő hidraulikus járdákat, ácsokat és fagerendákat karbantartották és új anyagokkal kombinálták, mint például fa, beton, acél és kerámia, amelyek, bár a kortársaknak ugyanolyan józanságot mutatnak mint az eredeti szerkezet. Befejezik ennek a lakóhelynek funkcionális és kényelmes bútorok készítését, amelyek kifejezetten a terek mérésére készültek.

"A rehabilitáció eredménye egy olyan ház, amely funkcionálisan reagál a kortárs rendszerekre, de megmutatja annak tradicionális és mediterrán eredetét, ahol a kiváló elhelyezkedésű természetes és látványvilágítás a fő szereplők, amelyek privilegizált házakká teszik". a tanulmány következtetései elégedettek a munkával. Nem tudtunk egyetérteni.

www.nookarchitects.com
Fotók: Grassi Marcela

Reklám - Olvassa el a tengerre néző oldal alján

Egy kiváltságos helyen, a Costa Brava-nál felfedezzük ezt a Nook Architects által felújított családi házat.

Nyitott ajtók

A külső ács teljes egészében összecsukható, így a belső tér a táj felé nyílik.

Jó árnyék takaró

Kívül a redőnyök és a pergola megakadályozzák a túlzott napsugárzást, lehetővé téve az optimális kényelmet nyáron.

Funkcionalitás és kényelem

A tulajdonos család meg akarta őrizni a ház báját, de kényelmesebbé tette a nyitott közös terekkel.

Tartsd meg a múltat

Az eredeti hidraulikus járdákat tiszteletben tartották.

Repülőgép játék

Az építészek réseket nyitottak a szobák között, hogy szélességet biztosítsanak, összekapcsolják a szinteket és a természetes fényt megszerezzék.

Új anyagok

A bevezetett anyagok ugyanolyan érzettel rendelkeznek, mint a meglévők.

altillo mint

A bútorok nagy részét a fény és a tér kihasználása érdekében tervezték.

hall Kulcs elem

A lépcső, amelyet összekötő szálként kezelnek az összes emelet között, összekapcsolja a tetőtéret a közös helyiségekkel, a szobákkal és a közvetlen hozzáféréssel a strandhoz.

Fent felülről

A fa gerendák szintén az eredeti házak.

Legfelső emelet Mester hálószoba

Nyitott fürdőszobával és öltözővel.

Átláthatósági törvény

Az üveg körülhatárolja a fürdőszoba területét, de világosságba enged.

Második hálószoba

A fejléc határolja az öltözködési területet.

Mediterrán fehér Kilátás a tengerre

A ház másik hálószobája.

Terasz a hálószobában Tiszta homlokzat

A ház homlokzatát a meglévő tiszteletben tartásával és a helyi színek és stílus felhasználásával helyreállították.

Közvetlen hozzáférés a strandhoz sík

Ebben a tervben láthatjuk a ház négy szintjét, amelyek alkalmazkodnak a lejtős sziklás terephez.

sík sík sík