Tippek

Kis méretű, de stílusos lakás

Kis méretű, de stílusos lakás

„Kijelölt”. Ez a szó és egy kalapáccsal Ben és Susanne lett az új tulajdonos egy 36 m2-es stúdió, egy 1860-ban épült épületben, Islington londoni szomszédságában. Vagyonukkal csak egy másik párral vitatták meg, mivel a ház állapota meglehetősen rossz volt, és mivel egy védett épületben voltak, számos akadályt akadtak a városháza annak megreformálására. De ez nem visszatartotta Benet, a tanulmány építészét London építészete, akik ebben a mini-stúdióban sok lehetőséget láttak.

Funkcionálisabbá tétele érdekében áthelyezték a hálószobát és a konyhát, és kinyitották a ház többi részéhez. Vissza akarták adni a múlt pompáját, így eltávolították azokat a rétegeket, amelyeket a korábbi tulajdonosok évtizedek óta adtak hozzá. Bemélyítették a linóleum padlóját, hogy felfedjék az eredeti fát, amelyet csiszoltak. Az eredeti díszléceknek annyi festékük volt a tetején, hogy kialakításuk alig volt észrevehető, ezért eltávolították. A hatóságok arra kényszerítették őket, hogy megismételjék a tizenkilencedik századi stílust, és fáradságos nyomozási munkát kezdtek a szomszédaik otthonába, hogy eredeti elemeket megtalálják és megismételjék. Ezen elemek között volt a kandalló, amelyet újra üzembe helyeztek, és amelynek elülső részét Carrara márványból tervezték. ugyanazt az anyagot a konyhai munkalapon használták a folytonosság biztosításához, és a szekrényekhez egy másik, szerényebb, MDF-rel kombináltak. Mindegyik alig több mint 30 000 euró költségvetéssel rendelkezik.

A klasszikus smink kontinense ellentétben áll a dekoratív elemekkel, többnyire kortárs skandináv stílusú mintákkal és század közepén. A kis terek díszítésének szabályait figyelmen kívül hagyva sötétszürkére festették a hálószoba falait és mennyezetét, mert "ez kényelmesebbé teszi, és éjszaka nem tudja észlelni, hogy a szoba mikor ér véget".

www.architectureforlondon.com

Reklám - Olvassa tovább a Sok potenciál alatt

Annak ellenére, hogy rossz állapotban volt, Ben és Susanne, a londoni 36 m2-es lakás tulajdonosai láthatták a lehetőségeit.

Védje a múltját

A lakás egy védett épületben található, 1860-ban épült, és a városháza számos feltételt támasztott alá annak reformálásakor.

Szűk költségvetés

A konyhában egy Carrara márványpultot kombináltak, amelyet nagyon jó áron találtak a kőbányában, és MDF-t a szekrényekhez.

Világos

A nappali mennyezetéből lóg a hagyományos csillár modern változata.

változások

Az eloszlást megváltoztatták, hogy funkcionálisabbá váljon: a hálószobát az előző konyhába helyezték, és fordítva, kinyitva azt a nappaliba.

A tűz melegében

A kandalló elülső oldalát egyedi márványból kell megtervezni, hogy megismételhesse az eredeti stílust.

Eredeti díszlécek

A díszlécek oly sokszor festettek, hogy kialakítása nem volt észrevehető. Eltávolították a rétegeket, és fehérre festették őket.

Lépj keményen

Az eredeti fapadlót linóleum borította. Lebontották és csiszolták, hogy helyreállítsák a múlt pompáját.

Az ellentétek vonzzák

A klasszikus padlóstílust a jelenlegi formatervezési elemekkel kombinálták.

Szűk költségvetés

A reform teljes költsége alig több mint 30 000 eurót tett ki.

Ne kövesse a szabályokat

Általában tanácsos egy szobát világos színekkel festeni, hogy nagyobb legyen. A lakás tulajdonosai az ellenkezőjét tették: sötét szürke színűt választottak a falak és a mennyezet lefedésére, és annak biztosítására, hogy a hálószoba határait valójában nem tudják.

egyszerűség

Nagyon egyszerű bútorokat választottak a hálószobához.

Ecsetvonások

A takaró és a fotel az egyetlen színes jegyzet a hálószobában.

fürdő

A radiátor felhelyezésének és a hely elnyerésének elkerülése érdekében tükröket helyeztek el, amelyek melegítik és megakadályozzák a ködképződést.

fűtés

A fürdőszoba vizuális növelése érdekében folytatta a padló csempézését a falakon.

Pihentető fürdő

Mivel a hely csak megengedett, zuhany helyett úgy döntöttek, hogy kádot helyeznek el. Egy kis luxus

Klasszikus kád

Öntöttvas fürdőkádat vásároltak, de a lábaiknak túlságosan sok díszük volt az ízlésükhöz, ezért cserélték őket sárga színűre festett falakkal.

Családi portré

Ben és Susanne, a tulajdonosok, a 36 négyzetméteres lakásuk nappali szobájában.